Zaterdag wordt een warme dag! Bereid je goed voor en let op oververhitting

Aanstaande zaterdag belooft het een warme, zonnige dag te worden tijdens de Wildman Run. Graag willen we iedereen attenderen op de kans op oververhitting. Drink voorafgaand aan de run, maar ook tijdens de run voldoende water. Er zijn hiervoor ook extra verzorgingsposten aanwezig op het parcours.

Mocht jij of iemand anders oververhit raken, zal je de symptomen genoemd op het plaatje zien. Soms allemaal tegelijk maar soms maar een paar. Let goed op wanneer je ÊÊn of meerdere van de onderstaande symptomen waarneemt. Laat je dan checken door iemand van het Rode Kruis.

Wanneer iemand bovenstaande symptomen negeert kan de oververhitting een warmtestuwing worden of een hitteberoerte veroorzaken. Bij warmtestuwing heb je te maken met bovengenoemde symptomen en een warme gestuwde huid. Tevens kan je gaan braken. Bij een hitteberoerte heb je ook te maken met bovenstaande symptomen. Zweetproductie is verminderd of zelfs geheel gestopt. Je raakt in de war en krijgt koorts. In beide gevallen dien je te stoppen met de run en gecheckt te worden door het Rode Kruis.

𝗟𝗲𝘁 𝗱𝘂𝘀 𝗴đ—ŧ𝗲𝗱 đ—ŧđ—Ŋ 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹đ—ŗ 𝗲đ—ģ đ—ŧđ—Ŋ 𝗲𝗹𝗸𝗮𝗮đ—ŋ. Samen maken we er een fantastische dag van!