𝗭𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝘄𝗼𝗿𝗱𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗿𝗺𝗲 𝗱𝗮𝗴!☀️ 𝗕𝗲𝗿𝗲𝗶𝗱 𝗷𝗲 𝗴𝗼𝗲𝗱 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗻 𝗹𝗲𝘁 𝗼𝗽 𝗼𝘃𝗲𝗿𝘃𝗲𝗿𝗵𝗶𝘁𝘁𝗶𝗻𝗴

Aanstaande zaterdag belooft het een warme, zonnige dag te worden tijdens de Wildman Run. Graag willen we iedereen attenderen op de kans op oververhitting. Drink voorafgaand aan de run, maar ook tijdens de run voldoende water. Er zijn hiervoor ook extra verzorgingsposten aanwezig op het parcours.

Mocht jij of iemand anders oververhit raken, zal je de symptomen genoemd op het plaatje zien. Soms allemaal tegelijk maar soms maar een paar. Let goed op wanneer je één of meerdere van de onderstaande symptomen waarneemt. Laat je dan checken door iemand van het Rode Kruis.

Wanneer iemand bovenstaande symptomen negeert kan de oververhitting een warmtestuwing worden of een hitteberoerte veroorzaken. Bij warmtestuwing heb je te maken met bovengenoemde symptomen en een warme gestuwde huid. Tevens kan je gaan braken. Bij een hitteberoerte heb je ook te maken met bovenstaande symptomen. Zweetproductie is verminderd of zelfs geheel gestopt. Je raakt in de war en krijgt koorts. In beide gevallen dien je te stoppen met de run en gecheckt te worden door het Rode Kruis.

𝗟𝗲𝘁 𝗱𝘂𝘀 𝗴𝗼𝗲𝗱 𝗼𝗽 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳 𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝗲𝗹𝗸𝗮𝗮𝗿. Samen maken we er een fantastische dag van!